AirPods Pro 2 saattaa sisältää häviöttömän audion tuen ja ääntä pitävän latauskotelon

  • By Veijo
  • March 18, 2022
  • 0
  • 727 Views

Tämä olisi ensimmäinen kuulokemalli, joka tukee Apple Lossless Audio Codec -toimintoa.

Toisen sukupolven AirPods Pro saattaa tukea Apple Lossless Audio Codec (ALAC) -teknologiaa. Lisäksi ääntä pitävä kotelo helpottaa hukkuneiden kuulokkeiden löytämistä. Tiedot tulevat Apple-analyytikolta Ming-Chi Kuolta.

Tällä hetkellä mitkään AirPods-malleista eivät tue ALAC-ääntä, joka tiedoston kompression avulla säilyttää kaiken alkuperäisen äänitiedoston datan. Jokainen AirPods-malli, jopa kalliit AirPods Max -kuulokkeet, käyttävät Bluetooth-yhteyttä äänen siirtoon. Tämän takia laitteet voivat käyttää vain Advanced Audio Codec (AAC) -ääntä, jossa osa ääntä katoaa. Tähän mennessä Applen laitteista ALAC-teknologiaa Apple Music -kuuntelussa (ja muissa palveluissa) ovat hyödyntäneet iPhone, iPad, Mac, Apple TV 4K ja Apple HomePod. ALAC-kuuntelun huono puoli on, että tiedostot vievät paljon tilaa laitteelta ja striimaaminen kuluttaa mobiilidataa nopeaa tahtia.

”On olemassa useita temppuja, joita voimme käyttää Bluetooth-yhteyden maksimointiin tai sen rajoitusten ohittamiseen.”

Jos AirPods Pro 2 -kuulokkeet tukevat ALAC-ääntä, Apple joutuu joko luopumaan Bluetooth-yhteyden käytöstä tai ohittamaan teknologian ongelmia onnistuakseen. Bluetooth-yhteyden rajoitukset olivat esillä myös What Hi-Fi:n hiljattain tekemässä haastattelussa Gary Geavesin kanssa. Hän on Applen akustiikan varajohtaja. Haastattelussa Geaves kertoi yrityksen tekevän töitä saadakseen kaiken irti Bluetoothista ja hän sanoi, että ”On olemassa useita temppuja, joita voimme käyttää Bluetooth-yhteyden maksimointiin tai sen rajoitusten ohittamiseen.” Lisäksi hänen mukaansa suurempi kaistanleveys olisi ideaalia – mikä saattaa vinkata tulevasta.

Latauskotelo, joka pystyy antamaan äänimerkin, auttaisi kotelon löytämisessä sen ollessa erossa AirPods-kuulokkeista. Tällä hetkellä AirPods-kuulokkeet itsessään voivat pitää äänen, kun etsit niitä Find My -sovelluksella. Kuon ennusteen mukaan AirPods Pro 2 -kuulokkeet saattavat olla tyyliltään uudenlaiset ja keskittyä liikunnalliseen käyttöön. Samaa huhua on kuultu myös aikaisemmin.

Lisäksi Kuon ennusteen mukaan Apple julkaisisi AirPods Pro 2 -kuulokkeet vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä eli noin kolme vuotta ensimmäisten AirPods Pro -kuulokkeiden jälkeen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *