Ajanhallinta ja vedonlyönti netissä

  • By Veijo
  • June 28, 2022
  • 0
  • 601 Views

Oletko koskaan miettinyt, että paremmalla ajanhallinnalla ja etukäteissuunnittelulla voisit päästä parempiin tuloksiin? Vedonlyönti netissä on helppoa ja nopeata, mutta siihen hukkuu helposti turhaa aikaa, jollei tee asioita alusta alkaen kunnolla, haluatko kuulla ja oppia miten?

Tee päätös periaatteista

Yleensäkin jos lähdetään harrastamaan vedonlyöntiä eri urheilulajeista ja tapahtumista, on hyvä tehdä itselle aluksi selväksi pari perusasiaa, ja sitten jatkossa myös pitää niistä kiinni. On eri asia katsella televisiosta viikon aikana kymmentä eri urheilulajia, kun yhtä aikaa myös pelata niitä kaikkia.

Nämä ohjeet koskevatkin sellaisia, jotka oikeasti myös haluavat jäädä voitolle, mutta jos pelaat vain saadaksesi hieman lisäjännitystä pelien ja tapahtumien seuraamiseen, niin asia ja valintasi voivat olla toisenlaiset.

Päätä siis yksiselitteisesti:

  • kuinka paljon voit panostaa kuukaudessa, äläkä ylitä tätä saldoa, vaikka kuinka tekisi mieli. Monesti nopeat päätökset uusiin kohteisiin ovat vääriä ja perustuvat äkilliseen ideaan ja ajatukseen, jolla ei ole minkäänlaista analyysiä taustalla
  • päätä lajit, joita pelaat. Älä valitse kaikkea mahdollista vaan valitse vaikka yksi kesälaji, yksi talvilaji ja niiden lisäksi joku uusi laji, kuten vaikkapa eurheilu, jota voi pelata läpi vuoden
  • vedonlyönti netissä on helppoa ja tarjolla on paljon pelattavaa joka päivä, siksi oma pelibudjetti ja edeltä käsin päätetyt lajit auttavat sinua pysymään itsellesi sopivissa rajoissa, etkä lähde pelaamaan kaikkea mitä eteen tulee

Ajanhallinta ja pelaaminen

Sen lisäksi, että olet valinnut pelit ja sen oman budjetin, on seuraavaksi aika valita mitä joukkueita seuraat enemmän. Valitsemalla muutaman joukkueen per laji saat kerättyä itsellesi kohdelistauksen, jolle seuraavaksi etsit parhaat tietolähteet ja listaat ne jollakin sopivaksi katsomallasi tavalla muistiin. Tämä liittyy siihen, että ennen jokaista asettamaasi panostusta sinun on tarkistettava seuraamasi joukkueen tilanne, kannattaako panosta asettaa vai ei.

Kun kertaalleen olet kerännyt tietolähteesi, nopeuttaa se tiedon tarkistamista ja päivittämistä – tee samalla myös selvä seuranta siitä, mitä olet pelannut, ja miten vetosi ovat onnistuneet. Tällä tavalla olet myös varmasti koko vedonlyönnin ajan tasalla siitä, miten sinulla menee. Ja tämän seurannan tärkein tehtävä on löytää hyvät ja huonot tietolähteet, sillä jos luotat väärin tietolähteisiin, et tule onnistumaan kovin hyvin panostuksissa.

Alkuvaiheessa tämä kaikki saattaa tuntua turhalta, mutta jos oikeasti haluat tehdä tulosta, on perustyö parasta tehdä heti kunnolla, jotta saat tietoa, mitä analysoida ja toimia paremmin. Älä edes yritä luottaa omaan muistiisi, et tule kuitenkaan muistamaan kaikkea, ja varsinkin tietolähteiden käyttö kannattaa tehdä lähes automaattiseksi ja siksi pitää listaus helposti saatavilla aina kun pelilistoille tulee kohteita, jotka osuvat omaan ”haarukkaasi”.

Kohteiden valinta ja seuranta

Muutama perusajatus on myös hyvä hyväksyä alusta alkaen. On mahdollista, että saatat osua onnella välillä hyviin singlekertoimiin, jotka ovat yli vitosen, mutta todellisuudessa tämä on silkkaa onnea – hyvät kertoimet ovat kaikki tasolla 1,75 – 3,50 olevat perustellut kertoimet.

Alle 1,50 kertoimia ei urheiluvedonlyönnissä oikeastaan kannata tehdä, ja kaikenlaiset useamman kohteen multipelit tuottavat pääsääntöisesti vain harmaita hiuksia – jos haluat yhdistää pelikohteita, tee niistä maksimissaan duoja, mutta älä lähde hakemaan mitään 5-6 pelin yhdistelmää, sillä todennäköisyys sellaisen osumisessa alkaa olla jo millä tahansa vedonlyöntivälittäjällä huono. Nykyisin vedonlyönti netissä voi olla mahdollista kymmeniin lajeihin ja väkisinkin niissä on välillä myös heikosti osuneita kerroinasetteluja – mutta pitkälle suuntautuva urheiluvedonlyönti, missä lähdetään hakemaan tulosta vaatii myös kunnon pohjatyö – ja omat päätökset, joissa myös pitäytyä.

Suhtaudu saatavilla oleviin kertoimeen aina periaatteessa sillä ajatuksella, että kerroin on kohtuullisen hyvin kohdallaan, mutta huomioi, että monesti kansalliset omat suosikit saavat liian hyviä kertoimia varsinkin kotiotteluissaan, joten sieltä löytyy useastikin pelattavaa sieltä vastustajan puolelta – mutta jälleen kerran luota omiin alkuvalintoihisi sekä pelibudjettiisi – nämä valinnat pitämällä ja taustatyö tekemällä olet todennäköisemmin pääsemässä positiiviseen tulokseen kuin hyppimällä liigasta toiseen ja lajista toiseen.

Ajanhallinta on yllättävän tärkeää monessakin suhteessa. Ensinnäkin tekemällä perustyön kunnolla, et sähellä joka paikkaan etkä tee hätiköityjä päätöksiä. Jos sitten jossain vaiheessa huomaat, että sinulla on itseasiassa enemmänkin aikaa käytettävissä pelaamiseen, voit lisätä kohteita seurantaasi. Ajanhallintaan liittyy myös mahdollinen merkintä omaan kalenteriin, esimerkiksi viikkoseurannan tekemiselle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *