Helsinkiläinen Bob W Keräsi 10 Miljoonaa Euroa Uskomattoman Puhtaan Hotellivaihtoehdon Laajentamiseen Ympäri Eurooppaa

  • By Veijo
  • April 14, 2021
  • 0
  • 474 Views

Tänään tekniikkalähtöiseen majoitusalaan keskittyvä ja älykkäitä sekä kestävämpiä vaihtoehtoisia hotelleja ja lyhyen ajan vuokrakohteita tarjoava Bob W sai 10 miljoonan euron siemenrahoituksen. Pandemian ajan yritys on jatkanut toimintansa laajentamista ilman kontaktia vuokrattavien asuntojen suosion noustua keskiarvoltaan 3 kertaa korkeammaksi kuin hotellien (startupin mukaan).

Viime vuonna ensimmäisellä sijoituskierroksella rahaa kerättiin 4 miljoonaa euroa, mutta kierrosta päätettiin pidentää. Tämä johti siihen, että startup onnistui keräämään 6 miljoonaa euroa enemmän. Startup on suunnitellut investoivansa rahat teknisen alustan kehittämiseen, tiimin kasvattamiseen ja jo olemassa olevien sekä uusien markkinoiden valtaamiseen ympäri Eurooppaa. 

Toimitusjohtaja ja perustaja Niko Karstikko kommentoi asiaa: Me käytämme kerättyjä varoja autonomisen majoitusteknologiaan skaalaamiseen, alan uuden vertailukohdan luovan digitaalisen kokemuksen luomiseen ja laajentamiseen Euroopan suurkaupunkeihin Suomen ja Viron, joissa tällä hetkellä toimimme, ulkopuolelle.

 Investointikierrosta johti Founders VC ja yksityinen pääomasijoitusten tarjoaja Tesi. Muita eurooppalaisia kiinteistöalan sijoittajia ja pääomasijoittajia olivat Kaamos, Superangel, United Angels ja NREP sen juuri 200 miljoonaa kestävään urbaaniin teknologiaan sijoittaneen 2150-investointisiiven kautta.

Matkailuala on kärsinyt valtavasti, kun majoituspalvelujen kysyntä on vähentynyt. Bob W:n Viron ja Suomen asunnoissa on kuitenkin täyttä jopa 90%. Tämä johtuu lähinnä yrityksen kyvystä tarjota sekä lyhyitä että pidempiä majoituksia työmatkoille ja lomamatkoille.

Lisäksi yritys noudattaa uskomattoman siistiä standardia, joka ylittää jopa WHO:n suositukset.

Karstikko sanoo: Pandemiasta huolimatta tuloksemme on kasvanut huomattavasti vuonna 2020 ja tilamme ovat käytössä kolme kertaa enemmän kuin hotellien. Olemme palvelleet tuhansia vieraita ja satoja yrityksiä. Asiakkaamme ovat todella tyytyväisiä, joka näkyy yrityksemme 93 NPS-tuloksena verrattuna hotellien keskiarvoon 37. Viime vuonna me myös perustimme oman tekniikka-alustamme ja tiimimme kasvoi kuudesta työntekijästä kolmeenkymmeneen. Odotamme tuplaavamme määrän kesään mennessä.

NREP:n puheenjohtaja ja perustajajäsen sekä 2150 VC -rahaston kumppani Mikkel Bülow-Lehnsby lisäsi: ”Bob W on esimerkkitapaus yrittäjistä, jotka muuttavat majoitusalaa yhdistämällä syvää ymmärrystä asiakkaiden tarpeista älyteknologian ratkaisuihin ja täysin uudenlaiseen tuotteeseen.”

Bob W on hankkinut myös ensimmäiset asuntonsa Lontoosta. Yksi hankinnoista on talvella 2021-2022 avattava rakennus, joka toimii vähähiilisesti ja ilman fossiilisia polttoaineita. Bob W on lisäksi avannut useita sijainteja Pohjoismaissa. Uusimpana niistä Spondan eli suomalaisen Blackstone Groupin haaran kanssa tänä keväänä avattu sijainti Helsingin keskustassa.

Kiitos teknologian ja tarkkanäköisyyden Bob W (perustettu vuonna 2018) tarjoaa vieraillensa saumattoman viiden tähden kokemuksen tapaamatta ketään kasvotusten. Matkailijat tarvitsevat juuri tätä pandemian aikana. Yrityksen kokonaisvaltainen tekniikka-alusta, johon sisältyvät sovellus, asiakaspalveluchatti, check-in ilman kontaktia ja automaattiset toiminnot, minimoi ihmisten tekemät virheet ja samalla antaa yrityksen palvella asiakkaitansa varauksesta avainten luovutukseen täysin etänä.

Karstikko selitti asiaa: Vieraamme rakastavat paikallista autenttisuutta, jonka he saavuttavat asumalla asunnoissamme. Esimerkiksi hankimme vähintään puolet sisustuksesta paikallisilta brändeiltä, taiteilijoilta ja valmistajilta. Suuri osa sisustuksesta valmistetaan myös muutaman sadan kilometrin säteellä jokaisesta sijainnista. Teemme tämän tarjotaksemme autenttisen kokemuksen vieraillemme, mutta myös ollaksemme ympäristöystävällisiä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *