Mikä Puhelin Kannattaa Hankkia Juuri Tällä Hetkellä?

  • By Veijo
  • June 20, 2022
  • 0
  • 651 Views

Fakta on, että yhtä ainoaa vastausta ei ole. Puhelimen valintaan vaikuttavat omat tarpeet, käytettävissä oleva rahamäärä, omat tyyli vaatimukset sekä muut mieltymykset, puhelimen brändi sekä tarjolla oleva tekniikka.

Tässä vain muutama asia alkuun! Mutta ei hätää! Jos tiedät yhtään, minkälaista puhelinta olisit hakemassa, voit napata tästä muutaman vinkin puhelinten vertailuun.

Android vai iPhone?

Tästä voi olla montaa mieltä, mutta homma menee useimmiten näin: jos olet jo iPhone-käyttäjä ja pidät iPhoneista, osta iPhone. Ei välttämättä kuitenkaan tämän hetken kaikista isointa ja kalleinta, nimittäin joskus paras hinta-laatusuhde voi löytyä muualta.

Tutustu muun muassa uuteen iPhone SE -malliin sekä hitusen edullisempaan iPhone 13 Pro -malliin. Apple iPhone 12 taas on edellisvuoden huippumalleja, jossa uusittiin muotoilua ja käytettävyyttä parantuneiden kuvausominaisuuksien kera. Puhelimessa oli viimein tarjolla myös 5g.

Mikä on paras Android-puhelin?

Suuria tehoja, suuria lämpöjä, pitkää tukea – niistä on tämän kevään Android-huippupuhelimet tehty. Mukana vertailussa olivat Motorola Edge 30 Pro, OnePlus 10 Pro, Realme GT 2 Pro, Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy S22, Sony Xperia 1 III, Xiaomi 12 ja Xiaomi 12 Pro.Laitoimme toisessa testissä vastakkain myös astetta edullisemmat Samsung Galaxy S22 ja S22+ -mallit.

OnePlus 10 Pro taas on monipuolinen Android-huippuluuri hieman kärkikaksikkoa edullisemmalla hintalapulla. Hyvää muun muassa suorituskyky, näyttö ja kamerat. Hyvää hinta-laatusuhdetta tarjoavat myös edellisen vuoden mallit. OnePlus 9 Pro on monipuolinen ja tehokas. Hyvää muun muassa näyttö, kamerat, suorituskyky sekä esiasennettujen sovellusten pieni määrä.

Tehokkaimmat puhelimet

Suoritintehoa mitattaessa ei voittajista jää epäselvyyttä. Puhelimissa on nykyään huimasti tehoa. Suorittimen suorituskykyä mitatessa yksi valmistaja nousee muiden edelle ja se on Apple. Eri iPhonet ovat suorituskyvyn osalta omassa luokassaan, vaikka pelisuorituskyvyssä ne eivät enää aivan kärjessä olekaan.

Tehokkain pelipuhelin

Pelipuhelimelta vaaditaan tehoa. Qualcommin uuden Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirin ansiosta puhelinten pelisuorituskyky on ottanut harppauksen eteenpäin. Mikäli pelaaminen puhelimella on juuri sinun juttusi, niin kannattaa ehdottomasti siirtyä tänne ja löydät kaikki tämän hetken parhaimmat nettipelisivustot kätevästi samasta paikasta ja näille sivustoille pääset pelaamaan vielä täysin ilman minkäänlaista rekisteröitymistä.

Kirkkain näyttö

Jos haluaa puhelimen, jossa on kirkas näyttö, Samsung on yleensä paras vaihtoehto. Puhelimien kirkkaimpien näyttöjen valmistajasta ei ole suurta epäselvyyttä. Kymmenen parhaan joukossa on nimittäin seitsemän Samsungin puhelinta.

Paras akkukesto

Puhelimien akkukesto on parantunut viime vuosina. Puhelimien akkujen koko on kasvanut viime vuosina näyttöjen koon ohella. Kookkaampien akkujen myötä akkukesto on parantunut ja nykyään suurin osa puhelimista jaksaa päivän loppuun ongelmitta ilman lataamista kesken päivän.

Parhaat vedenkestävät puhelimet

Vedenkestävyys ei valitettavasti ole vieläkään vakio-ominaisuus huippupuhelimissa. Listasimme Suomessa myytäviä puhelimia, jotka kestävät vettä.

Jo vuosien ajan osa puhelimista on ollut vedenkestäviä. Puhelimien vedenkestävyydestä kertoo ip-luokitus. Se kertoo myös, miten laite on suojattu pölyltä ja vierasesineiltä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *