Oudot Pelit, Joista Suomalaiset Pitävät

  • By Veijo
  • April 5, 2021
  • 0
  • 1567 Views

Suomi tunnetaan piskistä ja kylmistä talvista, kauniista maisemista sekä hyvinvointiyhteiskunnasta. Lisäksi maininnan arvoisia ovat vähäinen korruptio, luotettavuus ja uskomaton koulutusjärjestelmä, jotka toimivat pohjana suomalaiselle tyytyväisyydelle.

Näiden asioiden kannalta yllätys ei ole, että Suomi oli taas kerran vuonna 2020 UN:n World Happiness -raportin kärkimaa. Ennemminkin yllätys olisi, jos Suomea ei nähtäisi listalla. UN World Happiness Report on onnellisuudesta kertova raportti, joka ottaa huomioon monia eri asioita. Esimerkiksi itsenäisyyden, tasa-arvon, elinajanodotteen ja mielenterveyden.

Las Vegas ja erityisesti Double Down Saloon tunnetaan maailman onnellisimpana paikkana, mutta Suomi on päättänyt haastaa tuon nimityksen. Ja vaikka koko yön auki olevien kasinojen tai taikanäytösten jännitystä ei voikaan kieltää, suomalaisilta löytyy muutama oma temppu hihasta matkalla onneen!

Selvää on, että itsenäisyys, tasa-arvo ja eliniänodote ovat välttämättömiä toimivan onnellisen yhteiskunnan toimintaan Suomessa, mutta kun turhista asioista ei tarvitse huolehtia, mihin suomalaiset oikein käyttävät aikaansa? Tietenkin outoihin peleihin ja kisoihin. Eukonkannosta saappaan ja puhelimen heittoon tai ilmakitarakisoihin – suomalaiset ovat ylpeitä outoudestaan. Suomen posti jopa julkaisi postimerkkikokoelman tästä aiheesta.

Käydään läpi hiukan tarkemmin uniikkeja suomalaisia pelejä!

Mölkky

Mälkky on suomalaisten rakastama heittopeli, joka keksittiin vuonna 1996. Se on täydellinen peli perheille ja/tai ystäväporukoille, jotka haluavat pelata pihanurmella lämpiminä pohjoisen kesäpäivinä. Tarvitset vain heittopuun ja 12 keilaa tai maalitaulua, joissa on numerot 1-12. Aloita peli tässä järjestyksessä: 12 keilaa asetetaan tiettyyn muotoon, kuten biljardissa tai keilatessa.

Sitten pelaajat heittävät puista heittopuuta eli mölkkyä alhaaltapäin lähtevällä käsiliikkeellä yrittäen kaataa kiiloja.

Heitosta tienatut pisteet lasketaan kiiloihin kirjoitettujen numeroiden avulla. Jokaisen heiton jälkeen kaatuneet kiilat asetetaan takaisin pystyasentoon täysin samalla tavalla kuin ne olivat ennen kaatumista. Pelaaja putoaa pelistä, jos he eivät kaada yhtään kiilaa kolmella perättäisellä heittokerralla.

Suopotkupallo

Yleensä jalkapalloa pelataan maailmalla pelaajien kannalta mahdollisimman mukavilla kentillä. Suomessa peliin on otettu aivan omat lähtökohdat!

Suomalaiset ovat kehittäneet oman uniikin ja kauniin tavan pelata jalkapalloa. Kuten nimi jo kertookin, suopotkupalloa pelataan suolla. Luonnollisesti mudassa juokseminen tekee pelistä äärimmäisen vaikeaa ja todella väsyttävää, jolloin maaleja tehdään vain vähäsen. Lisäksi peli mudassa johtaa hullunhauskoihin tilanteisiin! Peliä alettiin pelata ensimmäistä kertaa vuonna 1998 ja sen sanotaan syntyneen alun perin armeijan harjoituksena. 

Erittäin hankalasta maastosta selviytymiseksi sääntöjä on muutettu hiukan perinteisestä jalkapallosta. Viisi vastaan viisi peliä pelataan kahdessa osassa, jotka kestävät 10 minuuttia mudassa juosten. Sille montako vaihtopenkkipelaajaa kummallakin tiimillä saa olla, ei ole rajoituksia. Paitsioita ei pelissä tunneta ja kaikki vapaapotkut, rangaistuspotkut, kulmapotkut ja heitot tulee tehdä pelaajan käsistä. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *