Suomen pääministeri vetää takaisin perustuslain vastaiseksi todetun ehdotuksen COVID-19-rajoituksille

  • By Veijo
  • April 23, 2021
  • 0
  • 628 Views

Pääministeri Sanna Marinin keskiviikkoisen twiitin mukaan Suomen eduskunta keskustelee toimista, joilla rajoitettaisiin koronaviruksen leviämistä. Edellinen ehdotus lisärajoituksista vedettiin pois eduskunnasta. 

Ehdotus, joka olisi rajoittanut ihmisiä heidän koteihinsa alueilla, joissa koronatapauksia tavataan paljon, todettiin perustuslain vastaiseksi eduskunnan perustuslakivaliokunnan toimesta. 

Komitean puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan kansalaisten olisi mahdotonta tietää mikä on kiellettyä, mikä sallittua ja mikä johtaa rangaistukseen. Samalla hän myönsi, että ehdotus rajoitusten lisäämisestä oli kuitenkin perusteltu.

Viime viikolla hallitus ehdotti viiden kaupungin asukkaiden liikkumisen rajoittamista. Helsinki oli yksi näistä kaupungeista. Asukkaat olisivat saaneet poistua kodeistaan vain rajoitetuista syistä koronavirusinfektioiden määrän kurissa pitämiseksi.  

Komitean mukaan laaja ehdotus tulisi muuttaa tarkemmaksi. Tärkeämpää olisi rajoittaa tapauksia, joissa viruksen kanssa kontaktiin joutumisen riski on suuri, kuten yksityisiä kokoontumisia ja yleisillä paikoilla käyntiä. 

5,5 miljoonan ihmisen valtiossa on todettu 77 452 koronavirustapausta ja 844 kuolemaa. Sairaaloissa on 295 COVID-19-potilasta. Suomi on saanut kehuja tavasta, jolla se on käsitellyt pandemiaa. Virus ei ole vaikuttanut Suomeen yhtä paljoa kuin moniin muihin Euroopan maihin. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *