Vedonlyönnin kehitys Suomessa

  • By Veijo
  • October 20, 2022
  • 0
  • 914 Views

Lauantain veikkausliigan kierrokselle täytetty 1X2 veikkauslappu on monelle meille tuttu ja nostalginen asia. Toisille todellista veikkausta on pitkävedon täyttäminen lähi kioskilla tai ravikilpailujen katsominen veikkaus lomakkeiden täyttämisen yhteydessä. Tällaisesta vedonlyönnistä ollaan nykypäivänä melko kaukana ja vetoa voidaan lyödä mitä ihmeellisimmistä asioista ja useimmiten vetoa lyödään omalta kotisohvalta. 

Miten vedonlyönnissä ollaan päästy tähän tilanteeseen ja miten vedonlyönti on kehittynyt maassamme? Lyhyessä ajassa on tapahtunut paljon vedonlyönnin saralla ja tulevaisuudessa tämä harrastus tulee kehittymään edelleen kiinnostavampaan suuntaa. Mitä kaikkea on luvassa ja mitä kaikkea on tapahtunut?

Omanlainen malli

Suomessa vedonlyöntiä voi tehdä ainoastaan Veikkauksen alaisissa peleissä ja muu uhkapelaaminen on kiellettyä. Tämä monopoliasema on hyvin erilainen kuin muilla mailla Euroopassa ja tämä malli on myös saanut paljon kritiikkiä osakseen. Suomessa pelaaminen on tapahtunut aina Veikkauksen ehdoilla ja sitä se on ollut myös silloin, kun SUomessa on siirrytty pelaamaan rahapelejä ja vedonlyöntiä verkkoon.

Verkossa pelaamaan siirryttiin Suomessa 1990-luvun aikana, jonka jälkeen myös muut mahdollisuudet ovat auenneet suomalaisille pelaajille. Monet verkossa toimivat vedonlyöntisivustot toimivat maissa, joissa ei ole uhkapelaamiselle asetettuja rajoituksia mutta yrityksiä kuitenkin seurataan ja valvotaan kansallisen valvontaelimen avulla. Myös suomalaiset pelaajat ovat löytäneet nämä ulkomaiset sivustot ja palveluntarjoajia on alkanut tulla lisää, jotka myös tarjoavat pelisivustoja suomen kielellä. 

Tämä on kasvattanut vedonlyönti bisnestä ja samalla markkinoille on tullut monia erilaisia pelisivustoja, joissa pelaaminen onnistuu helposti. Verkossa toimiva pikacasino voi tarjota kaikki pelinsä ja sivustonsa suomen kielellä ja myös asiakaspalvelu toimii suomeksi. Tällaiset toimijat nakertavat Veikkauksen toimintaa mutta se on kuitenkin täysin laillista toimintaa, josta suomalaiset nauttivat. 

Vedonlyönnin monipuolisuus verkossa

Verkossa tapahtuva vedonlyönti on muuttanut alaa huimasti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Perinteiset pitkävedot ja vakioveikkaus ovat nekin saaneet paljon uusia ulottuvuuksia. Kuitenkin suurin muutos on tapahtunut lajivalikoimassa ja siinä, mistä voi lyödä vetoa.

Tänä päivänä lyödään vetoa lähes mistä tahansa ja lajien kirjo on valtava. Myös suuret urheilutapahtumat, kuten olympialaiset, keräävät innokkaita urheilun seuraajia myös vedonlyöntisivustojen ääreen, jossa veikataan omaa suosikkia voittoon. Aina ei tarvitse myöskään veikata pelkästään voittajaa vaan voi myös veikata muista asioista, kuin esimerkiksi ensimmäisestä maalintekijästä tai varoituksen saajasta. Tällainen monipuolisuus on tuonut vedonlyönnin pariin uusia harrastajia ja ala kukoistaa ja kasvaa koko ajan suuremmaksi. 

Tulevaisuuden teknologiat ovat myös mukana vedonlyönnissä ja verkossa voidaan seurata myös otteluita livenä suoraan vedonlyöntisivustojen kautta. Tämä on tietenkin etu vedonlyöntisivustolle, joka vaatii katsojalta jonkin sitoutumisen, jotta ottelua pääsee katsomaan. Tämä on kuitenkin sen verran pieni ja houkutteleva, että monille urheilusta kiinnostuneille se kannattaa, koska silloin pääsee katsomaan suosikki tapahtumaan melko edullisesti ja ohittamaan maksu televisioiden palveluntarjoajat.

Tulevaisuudessa vedonlyöntisivustot tulevat varmasti monipuolistumaan ja kova kilpailu pakottaa yrityksiä kehittämään kaikkea uutta ja kiinnostavaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *