Vuoden 2021 kalustesuunnittelija on Yuki Abe

  • By Veijo
  • April 12, 2021
  • 0
  • 899 Views

Suomen sisustusarkkitehdit (SIO) ovat valinneet Yuki Aben vuoden 2021 kalustesuunnittelijaksi. Yuki Abe (s. 1974) valmistui UIAH:n taide- ja suunnitteluyliopistosta sisustusarkkitehdiksi ja kalustesuunnittelijaksi vuonna 2005. Lisäksi hän on opiskellut Lahden muotoiluinstituutissa ja Tokion Musashinon taideyliopistossa. 

Abe työskentelee perustamassaan Mottowasabi Oyssa. Hän on myös kumppani ja suunnittelujohtaja Luomoa Oyssa. Yuki Abe on suunnitellut lähinnä huonekaluja suomalaiselle huonekaluyritykselle Viverolle, joka tunnetaan julkisiin tiloihin tarkoitetuista laadukkaista suomalaisista huonekaluista. Tosin lisäksi hän on suunnitellut pöytiä Selkalle ja ääniväliseiniä Barrisolille. 

Tuomariston mukaan kalustesuunnittelija Yuki Abe on sympaattinen ja leikkisä ja hänen tyylinsä keskittyy nimenomaa viimeisteltyihin yksityiskohtiin ja käytännöllisyyteen. Abe suunnittelee tunnistettavalla ja innovatiivisella tavalla. Lopputuloksena on japanilaista ja suomalaista minimaalista eettisyyttä kauniisti yhdistelevä tyyli. Abe on tuottelias ja hän on kerännyt suosiota haasteellisella alalla. Suomalainen huonekaluala tarvitsee uusia lahjakkaita tekijöitä ja mielenkiintoisia laadukkaita tuotteita. Abe pystyy tarjoamaan kummankin näistä.

Tänä vuonna päätöksen teki ehdotusten ja hakemusten perusteella SIO:n Tiina Närkki vuoden 2020 sisustusarkkitehtuuritoimistosta, edellinen vuoden kalustesuunnittelija SIO:n Ari Kanerva, SIO:n Petra Lassenius ja arkkitehti (SAFA) Eero Lundén. SIO:n pääsihteeri Minna Borg toimi toimikunnan sihteerinä.

Lähde: SIO

SIO on ammattimainen organisaatio, jonka tehtävänä on levittää tietoa sisustusarkkitehtuurin alasta. SIO:n tavoite on parantaa rakennusympäristömme laatua ja tuoda esille kulttuurisia sekä eettisiä arvoja ja kestävää kehitystä. SIO:ssa on yli 750 jäsentä ja se on Suomen muotoilualan järjestön Ornamon jäsen. SIO valitsee vuoden sisustusarkkitehdin ja sisustusarkkitehtuurin yrityksen sekä kalustesuunnittelijan jäsentensä joukosta. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *